Praktijk

Op weg... naar zelfstandig rijden! Voor de eerste keer zelf achter het stuur. Wat kun je verwachten? Je volgt je rijlessen bij Verkeersschool Robert in een comfortabele Volkswagen Polo. Deze lesauto is tevens de auto waar je je gehele opleiding in zult rijden en examen zult doen. Met een vaste rij-instructeur geven wij je stabiliteit en vertrouwen om uiteindelijk je rijbewijs te kunnen halen. In de rij-omgeving zijn diverse interessante verkeerssituaties te vinden die terug komen tijdens je praktijkexamen. Deze gaan we met elkaar oefenen. Het praktijkexamen zul je afleggen in Berkel-Enschot, bij CBR-lokatie restaurant De Druiventros. Om structuur aan te brengen in je rijopleiding, gaan we stapsgewijs te werk. Ieder element van het autorijden, zoals deze worden getoetst tijdens je praktijkexamen, zal aan bod komen.

Tijdens het praktijkexamen staan zelfstandig rijden, gevaarherkenning, file rijden en milieubewust rijgedrag centraal. Je leert in deze facetten eigen verantwoordelijkheid te nemen.Theorie

Een onderdeel van je rijopleiding is het behalen van je theorie-examen. Voor sommigen eenvoudig, voor anderen is dit een hele opgave. De ervaring leert dat thuisstudie met behulp van prettig werkend softwaremateriaal goed werkt. Verkeersschool Robert biedt voor deze thuisstudie diverse materialen. Je oefent de meest actuele vragen en theorie-examens . Tijdens de rijlessen komt elk onderdeel dat je moet kennen uiteraard aan bod. Hier wordt tijdens het rijden veel aandacht aan besteed, zodat je (in combinatie met je thuisstudie) een goede basis hebt om het theorie-examen te kunnen maken.